Warmies värmedjur – vi hjälper dig att välja rätt

Warmies fårfamilj värmedjur

Warmies värmedjur har många olika användningsområden, och passar bra för både små och större barn. Behöver din lilla älskling en gosig kompis att leka med och krama? Warmies värmedjur finns i många olika varianter, med alternativ att välja på i både storlek, doft, fyllning och form. En mysig minipanda att krama, eller gosig platt isbjörn som lindrar magknip? I det här inlägget guidar vi dig genom de olika valmöjligheterna, så att du kan välja det värmedjur som är rätt just dig och ditt barn. 

Warmies värmedjur – värmer och ger trygghet 

Man kan säga att ett värmedjur från Warmies är en kombination av ett gosedjur och en värmekudde. En varm, mjuk och mysig djurkompis till ditt barn! Värmedjuren är enkla att värma upp, och avger en härlig värme och doft. Ditt barn kan gosa och leka med det, samtidigt som det värmer upp barnets säng, barnvagn eller bilstol. 

Att ha ett Warmies värmedjur har många fördelar. Värmen kan underlätta läggningen, eftersom det avger en trygg lugnande doft som kan göra det lättare att somna. Det är därför också perfekt att ta med på resan. Med sin värmedjurskompis i famnen har barnet en trygg vän med på färden som värmer, tröstar och avger en lugnande hemtam doft. En hemmakänsla, även när ni är på resande fot.  

Vanliga Warmies, Warmies PURE eller Warmies MINI? 

Warmies i standardstorlek

Warmies näbbdjur värmedjur

De flesta av våra Warmies värmedjur väger ca 500-800 g. Den lilla tyngden kan ha en lugnande funktion, och är skön för barnet att ha till exempel vid läggdags. Värmedjuren i standardstorlek finns med både kort och lång päls. När du köper till ett större barn (eller till dig själv) kan du välja helt fritt. Om värmedjuret däremot är till ett barn under tre år så rekommenderar vi kortare päls. Bland Warmies i standardstorlek har du massor av djur att välja på – vad sägs som en lojal hund, ett lekfullt lejon eller en mysig björn

Warmies PURE

Warmies PURE grävling - kan värmas i ugn eller mikron

Våra värmedjur från Warmies finns också i mellanstorleken PURE. Warmies PURE har alltid kort och räfflad päls, väger oftast runt 450 g och är relativt löst stoppade. Fyllningen hos dessa modeller är uttagbar. Den mjuka stoppningen gör tillsammans med pälsens räfflor att storleken PURE är lätt för mindre barn att greppa tag i, vilket gör att de kan vara bra för att träna upp greppförmågan. Den mjuka stoppningen gör dem också mysiga att sova med. Bland våra Warmies PURE kan du välja på en söt åsna, en gosig grävling eller en busig räv

Warmies MINI 

Warmies MINIS elefant - värmedjur

För de minsta barnen rekommenderar vi Warmies värmedjur i storleken MINI. Warmies MINI är – som namnet antyder – mindre, och väger ca 200-300 g. Fyllningen hos MINI är uttagbar. Även dessa finns i utformningar med både kort och lång päls. Om värmedjuret är till ett barn under tre år rekommenderar vi att du väljer kort päls för att vara på den säkra sidan. I storleken MINI kan du till exempel välja på en ursöt panda, en mjuk elefant eller en gosig apa

Att välja fyllning, form och doft

Uttagbar fyllning

Många av värmedjuren i  de olika varianterna MINI, standardstorlek och PURE har värmefyllning som är uttagbar. Det är lämpligt eftersom fyllningen i sig inte går att tvätta, medan själva gosedjuret kan tvättas för hand i 30°C. Eftersom barns gosedjur får följa med på många äventyr i vardagen, blir de lätt smutsiga. Till ett barn rekommenderar vi därför att du väljer en Warmies med uttagbar fyllning, just eftersom det går att tvätta. Värmedjur med fastsydd fyllning kan torkas av med fuktig trasa. Du behöver alltså inte oroa dig om du skulle hitta ett sådant favoritdjur till dig själv. 

Form – mjuk eller hård stoppning? 

Utöver att värmedjuren från Warmies finns i olika storlekar, så finns de också i olika former. Formen på djuret spelar så klart in, men det gör också skillnad om du väljer ett värmedjur som är hårt eller mjukt stoppat. Båda varianterna har sina fördelar. Ett hårt stoppat värmedjur är likt ett vanligt gosedjur, och passar bra för ett större barn att leka och busa med. Ett värmedjur med mjukare stoppning är mjukt och mysigt att sova med för ett mindre barn, och lättare för små fingrar att greppa. Det anpassar sig också mer efter kroppen, och är därför bra för att värma eller lindra värk på specifika ställen. Till exempel är ett platt värmedjur med mjuk stoppning perfekt att lägga på en öm mage. 

Att välja doft

Alla värmedjur från Warmies är stoppade med sädesslaget hirs. Det är praktiskt eftersom det både har en neutral doft och transporterar värme på ett angenämt sätt. När du köper ett Warmies värmedjur har du alternativet att välja ett värmedjur vars hirsfyllning är utblandad med antingen lavendel eller örtblandning. Bägge alternativen avger en lugnande och behaglig doft som kan hjälpa ditt barn att komma ned i varv. Du kan självklart också välja ett värmedjur som är stoppat med enbart hirs, vilket är bra för den som inte är så förtjust i doftande örter. 

Uppvärming

Alla våra värmedjur från Warmies kan värmas upp både i ugn och mikrovågsugn. Det är lämpligt eftersom det inte är alltid som båda alternativen finns att tillgå, till exempel om du är på resande fot eller har med barnets värmedjur på besök hos någon. Tänk på att uppvärmningstiden varierar från storlek till storlek och se till att dubbelkolla noga vilken tid som gäller för just ditt värmedjur, så att det inte blir för varmt. 

Sammanfattning 

Hur du ska tänka när du väljer det perfekta värmedjuret till ditt barn, beror kort sagt på hur det ska användas och vilka behov som just ditt barn har. Det bra att anpassa storlek, stoppning och pälslängd efter barnets ålder. Ett litet, mjukt värmedjur passar bra för en bebis som tränar upp sin greppförmåga, precis som ett större och hårdare stoppat värmedjur är perfekt för att delta i det stora barnets fartfyllda lekar. 

Vi på Värmeflaskor.se hoppas att vårt inlägg har varit hjälpsamt. Vi hoppas också att ditt Warmies värmedjur får vara med på många mysiga nattningar, lässtunder och barnvagnspromenader. 

Kontakta oss gärna 

Om du vill ha personlig hjälp att välja värmedjur till ditt barn, eller om du har några frågor – tveka inte att kontakta oss! Vi finns bara ett samtal eller mejl bort, och vi hjälper dig gärna.

Vår sida använder kakor för en optimal användningsupplevelse av sidan och i marknadsföringssyfte. Genom att använda sidan, accepterar du att kakorna används.