FAQ – vanliga frågor

På denna sida hittar du vanliga frågor om våra produkter och tjänster. Information om användningsområden och tipps för våra varmvattenflaskor och värmekuddar hittar du även i vår blogg. Om du inte hittar svaret på din fråga, hjälper vi dig snabbt på kundservice@varmeflaskor.se eller 072-9686797.

 

Användning av värmeflaskan

Värmeflaskan ska kännas bra. Det ska vara varm, men ska inte bränna dig. Värmen som känns bra är individuell för varje person, eftersom människor är olika känslig för värme.

Vattnet som man tar direkt från varmvattenkranen kan förkorta livstiden för din värmeflaska. Det beror på att alla mineraler och föroreningar som vanligtvis tas bort genom kokning finns kvar och lagrar sig på insidan av värmeflaskan.

Om du använder vatten som kokar eller har precis kokad, kan det vara farligt. Även om din vattenkokare redan är avstängt, fortsätter vattnet att koka ett tag. Om du fyller på din värmeflaska direkt, är det möjligt att vattnet stänker tillbaka och skållar dig. Låt vattnet svalna några minuter innan du fyller på.

Garantin gäller endast för tillverkningsfel. Garantin gäller inte om det har skett en olycka efter att du har fått varan, om du har vanvårdat varan eller använt den på ett onormalt sätt eller om du har inte följt skötsel- och serviceanvisningar.

Töm din värmeflaska och låt den torka. Du lagrar värmeflaskan med öppet propp på ett ställe där den inte är exponerad för solljus.

Detta skadar din värmeflaska när du lagrar den:

  • närhet till radiator, varmvattenberedare, andra värmekällor
  • närhet till rengöringsmedel (kemikalierna kan angripa materialet)
  • tryck på material 

Vi rekommenderar att du inte använda din gummiflaska utan fodral. Direktkontakt av flaskan med huden kan orsaka brännskador. Äldre människor, människor med känslig hud eller nedsatt värmekänsla skall vara extra försiktiga.

Ja, det går bra. Handtvätta ditt fodral gärna med varmt vatten och ett skonsamt rengöringsmedel. 

Vi rekommenderar att du ersätter din gummivärmeflaska vartannat år för att säkerställa att flaskan du använder är felfri. Naturgummi bryts ner med tiden och detta förlopp påverkas av lagring och användning av produkten.

Fashys värmeflaskor i termoplast bör ersättat vart femte år.

Sänger rekommenderar att ersätta gummivärmeflaskor vartannat år.

Våra leverantörer säljer inga enstaka fodral utan bara set av värmeflaska och fodral. Detta kan vi alltså tyvärr inte erbjuda. 

En värmeflaska med fodral är en komplett produkt som är förpackad i sin helhet. Det är inte möjligt att byta ut delar av denna produkt.

Beställning

Ring gärna 072-968 67 97, så hjälper vi dig att välja rätt produkt. Våra telefontider är vardagar, kl. 9-15. Beställningen gör du dock själv online.

Du får gärna skriva i meddelandefältet vilket DHL ombud vi ska skicka till. Gärna butikens namn och ort, det kan ju finnas flera DHL ombud i samma stad.

OBS: det är inte möjligt att välja ett PostNord ombud. DHL levererar inte dit.

Tyvärr är det inte möjligt att välja hemleverans. Vi levererar till ditt närmaste DHL ombud. 

Det går bra. Skriv gärna i meddelandefältet att du vill hämta och när.

Vi är på plats måndag – fredag från kl. 9 till 15. Ring när du är framme (072-9686797), så kommer vi till dörren med paketet.

Det finns ingen butik på plats, endast vårt kontor och lager.

Ja. Vänligen ring direkt (maila efter kontorstider). Tyvärr kan vi inte ändra beställningar som redan skickats. Om du vill ändra dessa, behöver du returnera produkten till oss innan vi kan ändra din beställning. Det kommer också extra fraktkostnader och returfraktkostnader debiteras.

Det gör vi gärna. Du kan lämna instruktioner i meddelandefältet på betalningssidan eller maila oss till  kundservice@varmeflaskor.se. Vänligen ange ditt namn och ordernumret.

Du kan betala med Klarna faktura, direktbetalning, kreditkort och Swish. Dessa betalningsmetoder är gratis för dig.
 
Betalning via Klarna med förlängd betalningstid eller delbetalning finns också att välja, men dessa är inte gratis.

Leverans

Vi skickar din beställning samma dag om beställningen och betalningen görs innan kl. 11 (vardagar) och om varan finns i lager. Leveranstiden inom Sverige är normalt 1-3 vardagar.

Vi levererar inom Sverige. Aktuellt har vi tyvärr ingen möjlighet att leverera till andra länder.

Sverige

BESTÄLLVÄRDE FRAKT
1 – 690 SEK 49 SEK
Över 690 SEK GRATIS
Vid avhämtning i Skogås GRATIS (frakt återbetalas i efterhand)

Ordervärdet som gratis frakt baserar på är produktpriset efter eventuella rabatter.

Dina produkter skickas i en brun kartong till DHL ombudet.
Kartongen är inte märkt med en logga, men på adressetiketten står vi som avsändare (i fallet att du vill överraska ngn.)

När vi har packat ditt paket får du ett meddelande med ditt paketnummer, så att du kan följa leveransen. Spåra ditt paket gärna och meddela oss i fall att det verkar vara försenad, så att vi kan reagera snabbt.

Om vi får din beställning senast 20/12/2022 kl. 11, kommer paketet vara framme innan julafton. Beställer du senare, skickar vi paketet nästa vardag. Det kan fortfarande kommer fram i tid, men det finns ingen garanti från DHLs sida.

Retur & Återbetalning

Om du vill byta en vara returnerar du varan du inte vill ha som vanlig retur. Du betalar returfrakten. Lägg en kopia på din faktura eller följesedel i paketet. Vi krediterar produkten så snart den har kommit tillbaka.

Gör gärna en ny beställning för produkten du vill har istället. På det sättet kan vi skicka varan snabbare och du kan vara säkert att den inte säljer slut under tiden.

Om du ångrar dig och vill returnera din beställning, kan du göra det inom 30 dagar utan att ange något skäl. Varan ska vara oanvänd, utan skada och i originalförpackningen inklusive alla produktetiketter. Ångerfristen börjar den dagen du tar emot varan.
 
Du står för fraktkostnaden för returen. Om du önskar kan vi skicka en returetikett via mejl, som du kan skriva ut hemma (om du inte har skrivare noterar du numret och DHL’s ombud skriver ut etiketten åt dig). Kostnaden för returfrakten är 89 kr inkl. moms, och vi debiterar kostnaden från återbetalningen.
 
Du kan också köpa frakten själv.
 
Returadressen är:
WWB Hängmatta & mer AB/ Wiebke Buschmann
Tel. 072-9686797
Vretvägen 13, 1 tr.
14234 Skogås
 
Vänligen meddela oss ditt ångrade köp via mail till kundservice@varmeflaskor.se och returnera varan inom 30 dagar. Lägg gärna en kopia på din faktura eller följesedel i paketet, så att vi kan matcha returen lättare.

Vi återbetalar den betalda beloppet när vi får varan tillbaka eller inom 15 dagar mot inlämningsbevis. Vi kan hämta ut returer hos närmaste ombud, dock åker vi inte dit varje dag. Om din retur kommer till ett ombud istället för direkt till vårt kontor, tar det alltså lite längre tills du får återbetalningen.

Du får återbetalning på samma vägen som du betalde, dvs om du betalde via Klarna, kommer även återbetalning sker via Klarna.

Andra frågor

Kontakta oss gärna på mail (kundservice@varmeflaskor.se) med lite information om din sida och en länk till din blogg/vlogg samt vilken produkt du vill testa. Vi samarbetar gärna.