Hur ska jag tänka med värmeflaskor och värmekuddar för barn?

Warmies sömnbjörn brun värmedjur

Värmeflaskor och värmekuddar är perfekta att värma sig med när det är mörkt och kallt ute, och kanske vill du även bjuda ditt barn på lite extra värme och kärlek? Det går, men du behöver vara försiktig eftersom barn och bebisar är mer känsliga mot värme än vuxna. Det betyder att de lättare bränner sig om en värmeflaska eller värmekudde är för varm. I det här inlägget har vi samlat några förhållningsregler för hur du kan använda värmeflaskor och värmekuddar för att värma bebisar, barn och andra värmekänsliga personer. Om du följer våra tips, kan du ge skön värme till hela familjen på ett säkert sätt.

Värmeflaska – perfekt för sängen, vaggan eller bilstolen

För bebisar och barn under 4 år är värmeflaskor inte lämpliga för smärtlindring eller värme direkt mot kroppen. De är däremot perfekt för att värma upp barnets säng, vagga, sittplats eller bilstol. Lägg värmeflaskan där du vill skapa lite extra värme, och ta bort den innan barnet ska sätta eller lägga sig. Tänk på att hålla värmeflaskan utom räckhåll för din lilla älskling, eftersom både barn och bebisar har starka nypor. För ett nyfiket barn kan det ju vara lite frestande att pilla på skruvkorken… och du vill nog helst inte behöva hantera en blöt bilstol när det är dags att åka.

Om du använder din värmeflaska för att värma barn över 4 år eller personer med nedsatt värmekänslighet, rekommenderar vi att vattnets temperatur inte överstiger 40°C. Se alltid till att använda ett fodral på värmeflaskan. Det ger nämligen en mer skonsam värme och hindrar flaskans gummiyta från direktkontakt med barnets hud.

Ha alltid barnet under uppsikt, och låt inte barnet fylla värmeflaskan själv eftersom det finns risk för att det blir en blöt historia. Om vattnet skulle råka vara för varmt, är det dessutom lätt hänt att barnet bränner sig.

Sänger Värmeflaska Giraff Zulu - 0,8 liter värmeflaska i naturgummi Sänger värmeflaska Giraff Zulu, mindre storlek för barn

Värme direkt på kroppen? Använd en värmekudde för barn 

En vattenfylld värmeflaska kan vara lite för tung för ett mindre barn att ha på magen. Om du vill använda värmeprodukter för att värma ditt barn eller bebis, rekommenderar vi att du istället satsar på en värmekudde för barn. Se till att anpassa värmekuddens storlek efter barnet – för en bebis räcker det med en minivärmekudde med måtten 10 x 10 centimeter. För småbarn kan du spana in Warmies MINIS värmedjur, som både är små och härligt mysiga att krama.

Värmekuddar för barn har i regel en mycket kort uppvärmningstid, ofta så kort som 30 sekunder i mikrovågsugn. För dig känns värmekudden kanske inte alls varm, men denna lägre temperatur är noga anpassad efter barn och bebisars värmekänsliga hud. Ett tips är att knåda värmekudden litegrann efter att du värmt den, så att värmen fördelar sig bättre. Fashy värmekudde Utter - för barn

Fashy värmekudde Utter för barn & bebis

Kontakta oss gärna 

Vi hoppas att vårt inlägg hjälper dig att värma hela familjen på ett säkert sätt. Om du har några frågor om värmeflaskor eller värmekuddar för barn, tveka inte att kontakta oss. Vi har mångårig erfarenhet av värmeflaskor, och vi hjälper dig gärna.

Vår sida använder kakor för en optimal användningsupplevelse av sidan och i marknadsföringssyfte. Genom att använda sidan, accepterar du att kakorna används.