Valpen och värmeflaskan

valp med gosedjur

Valpen och värmeflaskan

Har du bestämt dig för att skaffa en hundvalp? Då är det bra att förbereda allt innan den nya familjemedlemmen anländer. Tänk på att det är en stressig situation för den lilla valpen att komma till sitt nya hem. Kanske är det första gången den är separerad från sin mamma och sina syskon, och den saknar deras värme. En värmeflaska i hundkorgen är en enkel metod för att hjälpa valpen att känna sig trygg.

Fördelar med en värmeflaska till valpen

Självklart har du förberett med en hundkorg, en värmande filt och ett litet gosedjur som sällskap och leksak till valpen. Men vad passar bättre för att erbjuda lite extra värme, än en mysig varmvattenflaska? En enkel version räcker bra, till exempel vår Coronation värmeflaska. Du kan lägga den under valpens filt för att underlätta under acklimatiseringsperioden. Den extra värmen hjälper din valp att slappna av, och den känner sig hemma mycket snabbare. Du kan läsa mer och hitta fler tips här.

Att underlätta valpens inflyttning är inte värmeflaskans enda användningsområde. Den är även toppen om din hund är känslig mot kyla. Slutade promenaden genom den första vintersnön med en väldigt frusen liten vovve? Självklart är det bättre att förebygga än att behandla. Men om skadan redan är skedd kan du värma din hund med hjälp av en värmeflaska. Du fyller då flaskan med ljummet vatten, lindar in den i en filt och värmer hunden försiktigt. En mycket bra artikel om att förebygga och lindra frostskador finns här.

Vår sida använder kakor för en optimal användningsupplevelse av sidan och i marknadsföringssyfte. Genom att använda sidan, accepterar du att kakorna används.