Så blir du av med din värmeflaskas gummilukt

gummilukt

Gummi är en naturprodukt, och gummilukt kan dofta lite speciellt. Vissa bryr sig inte särskilt mycket om den, men om du är känslig mot lukten kan det kännas lite besvärande – särskilt de första gångerna du använder den. När gummimaterialet blir varmt förstärker det nämligen lukten. Den kommer så klart att minska med tiden, men varför inte snabba på lite? I det här inlägget tipsar vi dig om hur du blir av med lukten.

Gör så här för att bli av med värmeflaskans gummilukt:

Om din varmvattenflaska har ett fodral – ta bort det. Fyll sedan din flaska med hett vatten enligt vår påfyllningsinstruktion. Lägg sedan flaskan på en välventilerad plats. Det kan till exempel vara utomhus eller i garaget, men tänk på att flaskan inte ska ligga i direkt solljus. Vänta tills vattnet i värmeflaskan har kylts ner till omgivningens temperatur, och upprepa sedan denna process minst 3-5 gånger. 

Med denna metod kommer du att kunna minska värmeflaskans gummilukt signifikant. När du sedan använder dig av värmeflaskan rekommenderar vi att du använder den med ett fodral. Det är inte bara mer säkert, utan hjälper även till att minska lukten. Win-win! 

I vårt sortiment finns även en del parfymerade gummivärmeflaskor, och den här metoden fungerar också för att få bort parfymdoften om man inte tycker om den. Om du är allergisk mot eller känslig för parfym, kan du istället titta på värmeflaskor av märket Sänger, som är helt oparfymerade. Om du är mycket känslig mot gummilukt, har vi även värmeflaskor i doftfri termoplast från Fashy som är helt luktfria.

OBS! Det är ingen bra idé att försökta ta bort gummilukten med hjälp av rengöringsmedel. Starka rengöringsmedel kan nämligen förändra materialet, och därmed ha en negativ påverkan på produktens livslängd och säkerhet. 

Kontakta oss gärna 

Om du har några frågor, eller behöver hjälp att välja rätt värmeflaska – tveka inte att kontakta oss. Vi är experter på värmeflaskor och hjälper dig gärna.

0

Din varukorg