Så blir du av med din värmeflaskas gummilukt

gummilukt

Gummi är en naturprodukt, och gummilukt kan dofta lite speciellt. Vissa bryr sig inte särskilt mycket om den, men om du är känslig mot lukten kan det kännas lite besvärande – särskilt de första gångerna du använder din värmeflaska. När gummimaterialet blir varmt förstärker det nämligen lukten. Lukten kommer såklart att minska med tiden, här tipsar vi dig om hur du kan skynda på detta.

Gör så här för att bli av med värmeflaskans gummilukt:

Om din varmvattenflaska har ett fodral – ta bort det. Fyll sedan din flaska med hett vatten enligt vår påfyllningsinstruktion. Lägg sedan flaskan på en välventilerad plats. Det kan till exempel vara utomhus på balkongen eller i garaget, men tänk på att flaskan inte ska ligga i direkt solljus. Vänta tills vattnet i värmeflaskan har kylts ner till omgivningens temperatur, och upprepa sedan denna process minst 5-10 gånger. 

Med denna metod kommer du att kunna minska värmeflaskans gummilukt signifikant. När du sedan använder dig av värmeflaskan rekommenderar vi att du använder den med ett fodral. Det är inte bara mer säkert, utan hjälper även till att minska lukten. Win-win! 

Om du är mycket känslig mot gummilukt, har vi även värmeflaskor i doftfri termoplast från Fashy.

OBS! Det är ingen bra idé att försöka ta bort gummilukten med hjälp av rengöringsmedel. Starka rengöringsmedel kan nämligen förändra materialet, och därmed förkorta produktens livslängd och säkerhet. 

Kontakta oss gärna 

Om du har några frågor, eller behöver hjälp att välja rätt värmeflaska – tveka inte att kontakta oss. Vi är experter på värmeflaskor och hjälper dig gärna.

Vår sida använder kakor för en optimal användningsupplevelse av sidan och i marknadsföringssyfte. Genom att använda sidan, accepterar du att kakorna används.