Så blir du av med din värmeflaskas gummilukt

gummilukt

Gummi är en naturprodukt och har en lite speciell gummilukt. Du kanske inte bryr dig särskilt om den, men om du är känslig mot lukten och använder flaskan första gången, kan den lätt kännas besvärande. Gummimaterialet blir nämligen varmt och detta förstärker lukten. Den kommer såklart att minska med tiden, men varför inte snabba på lite och bli av med något du inte tycker om?

Så här gör du:

Innan du använder din värmeflaska, ta bort fodralet (om din varmvattenflaska ha fodral) och fyll flaskan med hett vatten enligt vår påfyllningsinstruktion. Lämna flaskan på en välventilerad plats. Det kan vara garage eller utomhus, men tänk på att flaskan ska inte ligga i direkt solljus. Vänta tills vattnet har kylts ner till omgivningstemperatur. Sedan upprepar du denna process minst 3–5 gångar.

Detta kommer att minska lukten signifikant. Vi rekommenderar att använda värmeflaskan med fodral. Det är inte bara för säkerhets skull, men det hjälper även att minska lukten. Win win!

Vi har några parfumerade gummivärmeflaskor i sortimentet (märke: THWBS) och denna metod hjälper även att få bort parfumdoften om man inte tycker om den. Om du är känslig mot parfum, titta gärna på värmeflaskor av märket Sänger som är oparfumerade. Om du är även mycket känslig mot gummilukten, finns det värmeflaskor i termoplast från Fashy som är luktfria.

OBS: Starka rengöringsmedel kan förändra materialet och därmed produktens livslängd och säkerhet. Det är alltså ingen bra idé att försöka ta bort gummilukten på det sättet.

Har du frågor? Kontakta oss gärna.

0

Din varukorg