Miljö & Hållbarhetspolicy

Värmeflaskor.se är ett småföretag, men när det gäller miljön är det många bäckar små som gäller. Vi har ambitionen att bidra till en bättre miljö och minska företaget förbrukning av energi och resurser.

Våra försandförpackningar är tillverkad i återvunnen kartong och vi försöker packa produkterna i så liten kartongstorlek som möjlig. Om fyllmaterialet krävs för att produkten inte ska ta skada använder vi återvunnen papper. Vi återanvänder även fyllmaterial och kartonger som vi själva får varorna levererad i (dessa fyllmaterial kan vara av olika slags material).

Produkter som har små fel och kan repareras hittar du bland våra REA produkter. Det kan vara allt från ett litet hål i ett fodral till en fläck på produkten eller en skadad eller saknad förpackning. Så kan någon som är händig göra ett bra klipp och produkten kommer till användning i stället för att slängas.

Vi strävar även efter att reducera företagets faktiska miljöpåverkan, såsom energiförbrukning och avfallshantering. Detta innebär att man sätter en tröja på vintertid i stället för att värma kontoret till sommargrader, stänger av alla maskiner helt när de inte behövs och sortera soporna, så att dessa kan återvinnas på bästa möjliga sätt.

Av hållbarhetsskäl tar vi avstånd från gratis returer. Självklart skulle det öka försäljningen, men även retursändningar och därmed antal transporter. Detta är inte hållbart i längden, varken för oss som företag eller för miljön. Kontakta oss gärna om du har några frågor inför ditt nästa köp så skall vi guida dig så att du hittar det som du verkligen vill ha. Så minskar vi onödiga transporter.

Vi på Värmeflaskor.se arbetar kontinuerligt för att minskar miljöpåverkan i vår verksamhet och är övertygade om att hållbarhet är en viktig investering för framtiden.